Glasvezelnetwerken: van ontwerp tot installatie en testen

DTC Solutions biedt een heel scala aan werkzaamheden op het terrein van glasvezelnetwerken. Afhankelijk van uw vraag kunt u gebruikmaken van onze expertise. Dit loopt uiteen van ontwerp tot en met installatie en testen.

Ontwerp van glasvezelnetwerk

Bij het ontwerpen van een glasvezelnetwerk is het slim om verder te kijken dan wat er nu nodig is. Het liefst heeft u een netwerk voor data- en telecommunicatie dat met uw organisatie meegroeit. We kijken dus ook naar de uitbreidingsmogelijkheden en adviseren u daar graag in.

Installatie van glasvezelnetwerk

DTC Solutions legt netwerken aan van zowel conventionele glasvezelkabels als blown fiber netwerken aan. Een blown fiber is een kabel met daarin meerdere buisjes van 5 mm. of 8mm. Deze kabels worden tussen de patchkasten aangelegd. U kunt er ook voor kiezen om vanaf een patchkast naar een verdeelpunt te gaan. Na installatie van deze kabel blazen we de benodigde vezels door de buisjes heen. Op deze manier is het makkelijker om later het type vezel te vervangen of om het glasvezelnetwerk uit te breiden.

Alleen afmonteren? Wat u wilt.

U kunt DTC Solutions ook inschakelen voor alleen het afmonteren van het glasvezelnetwerk. Na de montage verzorgt onze installateur ook de nodige tests.

Ook mogelijk: prefab glasvezel

Soms is de installatie van een glasvezelnetwerk alleen mogelijk met prefab glasvezelkabels. In dat geval maken we zelf de door u gewenste kabel met de door u gewenste type connectoren. We testen de kabels en leveren u met de kabels een meetrapport.

Wij werken o.a. voor